Ogłoszenie o konkursie ofert na najem przestrzeni gastronomicznej w PCN
26.07.2024 r.
Ogłoszenie o konkursie ofert na najem przestrzeni gastronomicznej w budynku Podkarpackiego Centrum Nauki „Łukasiewicz” w Jasionce.
- NAZWA ZADANIA: Najem przestrzeni gastronomicznej w budynku Podkarpackiego Centrum Nauki Łukasiewicz w Jasionce
- ORGANIZATOR KONKURSU: Wojewódzki Dom Kultury w Rzeszowie, ul. Stefana Okrzei 7, 35-002 Rzeszów
- Wojewódzki Dom Kultury z siedzibą w Rzeszowie (dalej: „Organizator” lub „WDK”) ogłasza konkurs na najem przestrzeni gastronomicznej w budynku Podkarpackiego Centrum Nauki Łukasiewicz w Jasionce tj. przestrzeni przeznaczonej na prowadzenie działalności handlowej o profilu gastronomicznym/spożywczym w budynku.
- Konkurs został ogłoszony przez Dyrektora WDK poprzez publikację informacji o Konkursie oraz zasad, na stronie internetowej https://wdk-bip.kulturapodkarpacka.pl/ oraz stronie https://wdk.kulturapodkarpacka.pl/
- Konkurs prowadzony jest w języku polskim.
- Przeprowadzenie Konkursu zostanie powierzone komisji konkursowej (dalej: „Komisja”), która m.in. dokona analizy i oceny ofert, wykluczenia oferentów, odrzucenia ofert, wyboru najkorzystniejszej oferty oraz będzie wykonywać wszelkie inne czynności związane z przygotowaniem i przeprowadzeniem Konkursu.
- Komisja w szczególności sporządza informacje o ofertach, przygotowuje uzasadnienie rozstrzygnięcia Konkursu, a także występuje z wnioskiem o unieważnienie Konkursu.
- Komisja powołana przez Dyrektora WDK będzie liczyła min. trzech członków, powołanych do
Komisji spośród pracowników i współpracowników WDK. - Członkowie Komisji przed rozpoczęciem prac nad oceną złożonych ofert złożą pisemne oświadczenie o bezstronności i braku związków z oferentami, które mogłyby wpłynąć na ocenę ofert i przyznawaną punktację.
- Decyzje Komisji są podejmowane w wyniku głosowania. Decyzja jest podjęta bezwzględną
większością głosów. Przewodniczącemu Komisji przysługuje głos rozstrzygający w razie równej ilości głosów. - Dyrektor WDK albo osoba przez niego upoważniona sprawuje nadzór nad Komisją w zakresie
zgodności jej prac z przyjętymi zasadami, w szczególności unieważnia Konkurs i zatwierdza rozstrzygnięcie Konkursu. - Od zatwierdzonej przez Dyrektora WDK decyzji nie przysługuje odwołanie.
- Konkurs będzie się składał z jednego etapu. Po złożeniu ofert przez podmioty zainteresowane najmem pomieszczeń przeznaczonych na prowadzenie lokalu gastronomicznego ( dalej „lokal”), Komisja wyłoni oferentów spełniających wymogi formalne Konkursu, a następnie po dokonaniu oceny złożonych ofert wyłoni zwycięzcę Konkursu.
- Do postępowania konkursowego nie mają zastosowania przepisy ustawy z dnia 11 września 2019r. Prawo zamówień publicznych (tj. Dz.U. 2023 poz. 1625 ze zm.).
- Przez działalność handlową o profilu gastronomicznym/spożywczym dla potrzeb Konkursu rozumie się działalność polegającą na sprzedaży gotowych dań, produktów, napoi zimnych i gorących oraz sprzedaży artykułów spożywczych.
- PRZEDMIOT KONKURSU
- Przedmiotem Konkursu jest dokonanie wyboru najkorzystniejszej oferty najmu lokalu
o powierzchni całkowitej 197,47 m². - Organizator przedstawia jako załączniki do niniejszego ogłoszenia, następujące dokumenty opisujące lokal będący przedmiotem Konkursu, (dalej „Lokal”):
- Założenia dla Najemcy– Załącznik nr 1
- Plan - Lokal w budynku PCN – Załącznik nr 2
- Z wybranym w Konkursie Oferentem zostanie podpisana umowa najmu na okres do 36 miesięcy.
- MIEJSCE PRZEPROWADZENIA KONKURSU - Konkurs zostanie przeprowadzony
w siedzibie WDK w Rzeszowie
- TERMIN KONKURSU:
- Oferty należy składać: (osobiście, przesyłać w formie papierowej pocztą tradycyjną lub kurierską) na adres: Wojewódzki Dom Kultury w Rzeszowie, ul. Stefana Okrzei 7, 35-002 Rzeszów, w terminie do dnia 9 sierpnia 2024 r. do godziny 8.00. Decyduje data złożenia/doręczenia oferty.
- Otwarcie Ofert nastąpi w dniu 9 sierpnia 2024 r. o godzinie 8.15
Pliki do pobrania
- zalacznik-nr-2-do-umowy-spis-wyposazenia-wraz-z-instrukcjami-urzadze.pdf data: 2024-08-02 09:45 (PDF, 30.97 MB)
- pcn-gastronomia-ogloszenie-24-07-2024.docx data: 2024-07-26 11:13 (DOCX, 0.30 MB)
- pcn-zalacznik-nr-2-plan-lokal-w-budynku-pcn-gastronomia-24-07-2024.png data: 2024-07-26 11:13 (PNG, 0.42 MB)
- pcn-zalacznik-nr-6-projekt-technologii-kuchni-24-07-202.pdf data: 2024-07-26 11:13 (PDF, 2.43 MB)
- pcn-protokol-przekazania-lokalu-gastronomicznego-24-07-2024.docx data: 2024-07-26 11:13 (DOCX, 0.13 MB)
Informacje o dokumencie
Wprowadzone przez Admin BIP WDK dnia 26.07.2024 r. godz. 11:12
Edytowane przez Admin BIP WDK dnia 13.08.2024 r. godz. 12:13